zaterdag 12 december 2009

Helikopterredding: 2500 tot 3500 euro

U moet er natuurlijk niet aan denken maar weet u wat het kost wanneer u met letsel van de piste gehaald moet worden? Een reddingsactie met een banaan of sneeuwscooter kost tot 600 euro, een helikopterredding tussen de 2500 en 3500 euro en een gipsvlucht naar Nederland kost al snel enkele duizenden euro’s.

Veel wintersporters gaan er onterecht van uit dat hun zorgverzekering en een eventuele reisverzekering alle financiële risico’s dekken. Dit is namelijk niet altijd waar. Daarom adviseert onder andere de Nederlandse Ski Vereniging wintersporters een speciale wintersportverzekering af te sluiten. Hierbij zijn buitengewone kosten zoals opsporing, redding en repatriëring ook gedenkt. Alleen de combinatie van een zorgverzekering, een reisverzekering, een dekking voor aanvullende medische hulp en een wintersportdekking verzekeren alle kosten waarmee onfortuinlijke wintersporters te maken krijgen. (bron: Telegraaf.nl)

1 opmerking:

  1. Inderdaad niet alle financiële risico’s worden gedekt. Van een helikopter is het slechts deels: De kosten van een helikopterredding zijn tot 56 euro per vliegminuut gedekt door ziektekostenverzekering (CZ, 2012). De vraag is of het afdoende is.

    BeantwoordenVerwijderen