zondag 21 juni 2009

Veilig onderweg in de bus

Jaarlijks reizen tienduizenden Nederlanders met de bus naar de skigebieden van de Alpen. Je kunt je voorstellen dat de bussen altijd 100% veilig moeten zijn, vooral in het onvoorspelbare winterweer. Daar zorgt de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB) voor. Heel nuttig zo'n stichting, zul je denken. Maar wat levert deze stichting je als busreizende wintersporter op?

De SKTB geeft het "Keurmerk Touringcarbedrijf" aan bedrijven die aan de strikte regels van de stichting voldoen. Zij verwoorden het als volgt:

"Elk touringcarbedrijf dat is erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf biedt extra garanties aan haar passagiers. Deze garanties liggen op het gebied van de veiligheid en het afgesproken comfort van de touringcars, de vakbekwaamheid en de dienstbaarheid van de chauffeurs, de strikte naleving van de rij- en rusttijdenwetgeving en de naleving van de sociale voorschriften van de branche."

Bizztravel en veel andere Nederlandse reisorganisaties werken uitsluitend met Touringcarbedrijven die het "Keurmerk Touringcarbedrijf" hebben. De bedrijven zijn te herkennen aan het logo op de bus. Meer weten, ga naar de site van de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf.

2 opmerkingen:

  1. Nou, de FNV is anders niet zo lovend hoor, over die zg. goede 'Keurmerk Touringcarbedrijven'. Daar worden net zo goed de regels overtreden op geboied van lonen en rijtijden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hadden vorig jaar ook een keurmerk bus, gehuurd door Bizztravel. Op de terugweg geen problemen, was een nieuwe bus van Beuk.
    Maar op de heenweg was de versnellingsbak kapot gegaan, niet harder dan 60 gereden en niet de berg op gekunnen. Maar dat werd verder goed door Bizztravel opgelost hoor.

    BeantwoordenVerwijderen