zaterdag 27 juni 2009

Modernisering St. François Longchamp

Het Franse dorp St. François Longchamp investeert de komende jaren in nieuwe liften. In 2009 wordt "La Lune Bleue" gebouwd en in 2010 "Le Soleil Rouge".

St. François Longchamp ligt in het skigebied Le Grand Domaine (160 kilometer piste) en is de laatste jaren erg populair onder Nederlanders. Dit heeft vooral te maken met het gunstige prijsniveau van de accommodaties en de relatief lage prijzen in de horeca in het dorp en aan de piste. Om de gasten nog beter te bedienen worden snellere en comfortabelere liften gebouwd.

La Lune Bleue was in het verleden een 4-persoons stoeltjeslift en wordt dit jaar vervangen door een moderne 6-persoons stoeltjeslift (ook geschikt voor wandelaars). Le Soleil Rouge staat gepland voor kerst 2010 en vervangt in tegenstelling tot La Lune Bleue geen oude lift, maar is een extra lift voor het skigebied. Le Soleil Rouge gaat hoger dan de andere liften (tot boven de 2300 meter) en komt bij "Les Balcons" (zie skikaart).

2 opmerkingen:

  1. We gaan hem testen deze winter!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. St Francois Longchamp op Sneeuwverwachting.nl: http://www.sneeuwverwachting.nl/weblog/280110/speciale_aandacht_voor_le_grand_domaine

    BeantwoordenVerwijderen