woensdag 22 september 2010

Oktoberfest op 3.000 meter hoogte

Legendarisch zijn de Oktoberfeesten in München. Op 18 september ging de 177e editie van start. Ook dit jaar wordt daar bijna een maand lang gefeest. "Dat kunnen wij beter!", moeten ze in Tirol gedacht hebben. Daar werd afgelopen zaterdag voor de tweede keer het Zugspitze Oktoberfest georganiseerd.

Om deze editie nog specialer te maken dan de eerste, is er voor een bijzondere locatie gekozen. Namelijk op de top van de Zugspitze! Tot 26 september staan er hier nog maar drie dingen op het menu: bier, worst en 'gemütlichkeit'.

Op 2.962 meter hoogte ligt de top van de Zugspitze. Hierop vindt u het Gipfelrestaurant, dat een prachtig panoramisch uitzicht biedt over de Alpen. Acht dagen lang zullen honderden mensen hier het tweede Zugspitze Oktoberfest vieren.

Elke feestdag eindigt om 18.00 uur 's avonds. "Dan al?", zult u denken. Vergeet niet dat het feest al om elf uur ’s morgens begint. Tegen de tijd dat de avond valt is het dan ook wel genoeg geweest. Want de volgende dag, klokslag elf, gaat het weer van voren af aan. Meer info op www.zugspitze-oktoberfest.at

Geen opmerkingen:

Een reactie posten